2021. szeptember 26., vasárnap

Igazi ritkaság!Gyönyörű porcelán számlapos katonai Trench (Lövészárok) óra 1900-as évek elejéről - Jelenlegi ára: 36 5


Trench (lövészárok) óra története.
Az órák hordásának módját megváltoztató nagy  esemény az első világháború kitörése volt. A háború miatt egyre fontosabb szerepet kezdtek nyilvánítani az idő mérésének. A frontvonali körülmények között kiderült, hogy a lövészárokban körülményes elővenni a mellzsebben tartott zsebórát, továbbá közben nehéz feladat a lövés messzeségének számlálása is. A megoldást a problémára a lövészárokóra jelentette, amely gyakorlatilag egy zsebóra volt, amire ráforrasztottak két fület, azon pedig átfűztek egy szíjat és így rögzítették a karra. Ez azt eredményezte, hogy számos országban ahol érintett volt as háború  köztük Magyarországon is piac alakult ki célzottan a frontra induló katonák felszerelésének biztosítására. A háborúból visszatérő katonák aztán továbbra is a karukon viselték órájukat, ezt a szokást örökítették át fokozatosan a következő nemzedékeknek.
Összességében elmondható, hogy az emberek először kényszer hatására kezdték el a karukon hordani az órát a frontvonali körülmények, valamint a további férfias munkatevékenységek ezt kívánták meg. Ezt követően a munkálatok úgymond magukkal húzták a divatot, így idővel kialakult, hogy később már nem csak kizárólag azok hordták a kezükön, akiknek szüksége volt rá. További érdekesség, hogy egy magyar ember számára készítették el az első olyan karon hordható órát, melyet a mai ember is felismerne. Egészen pontosan 1876-ban Koscowicz bárónénak  készült el a szerkezet Budapestre, és nem is akármilyen gyártók; nevezetesen a világ legjobbnak tartott, leghíresebb óragyárának alapítói, Antoni Patek és Adrien Philippe készítették el.
Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló gyönyörű porcelán számlapos katonai  Trench  (Lövészárok)  óra az  1900-as évek elejéről szép hozzá való régi de új állapotú pilóta bőr szíjjal.
(swiss made)
Ritka kihagyhatatlan gyűjtői darab!
Mérete : 32 mm korona nélkül. Legnagyobb tok átmérő fülek nélkül: 36mm
Gyünyörű  porcelán számlap szép foszforos mutatókkal. Szép  tok . Szerkezete  teszi dolgát  működik.. Hozzá szép bőr szíj . Igazi gyűjteményi darab de hordásra sem utolsó  ez a gyönyörű Trench óra. A képek magukért beszélnek. Mérete : 32 mm korona nélkül. Legnagyobb tok átmérő fülek nélkül: 36mm
Óráimnál tok polírozás krómozás ródiumozás aranyozás mutatók foszforozása 7 munkanapon belül megoldható.
Pontosság, járástartalék, megbízhatoság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "; felhasználó további termékei"; -re kattintva!
Posta: 1100 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.


Jelenlegi ára: 36 500 Ft
Az aukció vége: 2021-09-27 00:37 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése