2018. december 25., kedd

Eredeti IRÁNI SÁFRÁNY "szálak"!0,2g RITKASÁG!!! - Jelenlegi ára: 450 Ft

Eredeti IRÁNI SÁFRÁNY "szálak"! 0, 2g RITKASÁG!!!
(Királyok Fűszere, a "méregdrága" fűszer!!!! )
/Crocus Sativus/
Sokak álma, hogy kipróbáltassák világunk ritkaságait(szarvasgomba-sáfrány és még sorolhatnám!... )
Probléma sokszor a beszerzésükkel az árukkal és az eredetiségükkel van, ebből kifolyólag az emberiség nagy része még nem kóstolta, egyáltalán nem ismeri e ízvilágot!
Az aukciónk tárgya Iránból importált 100%-os tisztaságú Valódi Sáfrány szálak-szárított bibe amelyek sárga bibe töveket nem tartalmazza, mert nincs sem aromája, sem színező ereje, csak a súlyt növelné!
Mi lehetőséget adunk önnek, hogy e  drágának titulált fűszert kipróbálhassa saját konyháján, megízlelhesse e remek fűszer aromáját!
Az általunk kínált 0, 2g több főétel elkészítéséhez elegendő mennyiséget tartalmaz, egy tál ételek ízesítéséhez mindössze 5-6 szál sáfrány bibe elegendő!
A sáfrány több mint 150 illó aromaanyagot tartalmaz!
sáfránybibe tartalmaz gyantát, vitaminokat,   tiamint (B1), és riboflavint ( B2 ), sárga festékanyagot a krocint, flavonoidokat, zsíros olajat (6, 8%), cukrokat, kalciumsókat, foszfort. A krocin adja a sáfránnyal készített ételek kellemesen sárga színét.
Az iráni sáfrány adja a világ termelésének 81 %-át. Különös figyelmet szentelnek a termés szárításának, mivel ettől függnek a kész fűszer ízbeli tulajdonságai. Az Iráni sáfrány rendelkezik a legjobb festőhatással.
A buddhista szerzetesek ősidők óta ezzel a növénnyel festették ruházatukat. Fogyasztása terhes nőknek és gyermekeknek 2 éves korig nem ajánlott.
 
 A sáfrány gasztronómiai alkalmazása
Jó tudni, hogy a magas hőmérséklet megsemmisíti a sáfrány gyógyító tulajdonságait, többek közt ezért tesszük csak a főzés végén az ételbe.
A világ konyhái a legkülönlegesebb ételekben használja a sáfrányt, avagy a sáfránytól lesz különleges, illatos, és karakteres akár egy sima rizsköret is.
Először mindig kevés forró vízbe áztatjuk legalább 20 percre, utána tesszük az ételbe — ekkor tud teljes mértékben érvényesülni az aromája, és a színe.
 
A valódi sáfrány ritka és kényes kultúrnövény, amit csak mesterségesen lehet szaporítani, hagymagumóról. A lila virágban növő hosszú, vörös, bibéket szedik le s szárítják meg.
A jó árunak intenzív, édeskés-kesernyés az illata, sötétvörös a színe, (minél sötétebb árnyalat, annál jobb), a magas illóolaj-tartalom miatt zsíros a tapintása, s a bibeszál alsó része nem világos (a sárgás bibetőnek nincs sem aromája, sem színező ereje, csak a súlyt növeli). Ha a sáfrány aromáját akarjuk érezni, akkor az ételkészítés legvégén adjuk az ételhez. Ha korábban adjuk hozzá, akkor erősebb lesz a sárga színhatás, viszont sok aromaanyag elillan. Mediterrán vidékeken szívesen adják halakhoz (különösen vörös márnához), egyébként meg jó mindenféle világos húshoz, rizshez, krémekhez!
A világ legdrágább fűszereként tartják számon!
 
A virág bibéjének gyűjtése nagyon fáradságos munka, hazánkba elvétve található ezért rendkívül drága, értéke az aranyéval vetekszik. Az őshonos hazai fajok védettek, tehát a bibék gyűjtése törvénybe ütközik! (Arról nem is beszélve, hogy sem ezek, sem a dísznövényként termesztett sáfrányhibridek nem alkalmasak fűszernek. )
A Sáfrány bordó- sötétvörös- terrakotta puha kusza szálak némi sárgás beütéssel. Elegendő belőle egy szál, hogy specifikus és kifinomult aromát adjon az ételnek!
Frissen szedett-felhasznált sáfrány bibe a leg aromásabb, szárítás után gyakran ledarálják!
Az általunk kínált sáfrány nem darált formában kerül eladásra ezzel garantálva az eredetiségét!
Bővebb információért kérdezzen bátran!
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékeinket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egyben levélben postázunk önnek!


Jelenlegi ára: 450 Ft
Az aukció vége: 2019-01-15 00:38 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése