2020. május 31., vasárnap

Menetes adapter , szűkítő IBC tartály-hoz. ( közdarab , hollander , hollandi ) - Jelenlegi ára: 3 200 Ft

Menetes adapter 60mm-es kimenettel rendelkező IBC tartályhoz. Tömör rúd anyagből készítjük a termékeket, nem fröccsöntött.
Saját műhelyünkben gyártott, számlás termék.
Figyelem !   Többféle menettel gyártják a tartályokat. Ebben a hirdetésben a leggyakoribbat találja. ( S60x6 )
Kérem ellenőrizze az 5-ös képen, hogy az Öné ilyen e.
A képen megtekintheti, hogy kb milyen a menet és mit hogyan kell mérnie.   Az 58-60mm a menet külső  (legnagyobb) átmérője, míg a 6mm a menetemelkedés (menetsűrűség) Ha oldalról ránéz a menetre akkor annak fűrészfoghoz vagy lekerekített trapézhoz hasonló formájúnak kell lenni. Ez a menettípus a leggyakoribb az IBC tartályoknál.
Ha más menet van a tartályán, jelezze. Mindegyik IBC menethez gyártunk adaptereket, de eltérő árban vannak.
Minden termékünkhöz adjuk a szükséges tömítést is.
A megvásárolt adaptert rátekeri a tartályra , majd az adapter kimeneti oldalán levő belső menetbe javasoljuk, hogy rögtön egy golyós csapot alkalmazzon. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a tartály eredeti csapja nem lesz hosszú életű.
Az adapter kimeneti oldalát egy szabadon választható BELSŐ vízvezetékes menettel látjuk el. 1/2" , 3/4" , 1" , 5/4" , 6/4" .
1/2 coltól 6/4 colig a következő árak az érvényesek:
1db - 3200 Ft
2db -nál  3000 Ft / db
3 - 4db-nál 2900 Ft / db
5 - 9 db-nál 2800 Ft / db
10db vagy feletti mennyiségnél 2700 Ft / db
-------------------------
FONTOS :   Ha több darabot rendel akkor kérem előzetesen jelezze, azt külön felrakom önnek egy névreszóló hirdetésre. Csak így tudom az olcsóbb árakkal számolni a rendelését.
--------------------------
Hogyan válasszam ki, hogy milyen kimenő menetű adapterre lesz szükségem ?
A legtöbben növények öntözésére használják a tartályban tárolt vizet. A golyóscsapoknak és a tömlőknek is van egy méretjelölése ami a következőképpen néz ki. A golyós csap és a tömlő mérete célszerűen legyen mindig azonos méretű. Mindig a furat vagy más néven a lyukméret ami meghatározó (leggyakoribb méretek)
- 1/2 colos - kb 13mm. Ez a méret KIZÁRÓLAG csepegtető öntözésre alkalmas. Nem keverendő össze a városi ivóvízhálózatról történő  1/2 colos tömlővel való öntözéssel. A vízhálózatban 4-5 bar nyomás uralkodik, az IBC tartályban ennek csak töredéke, 0, 1 bar , tele tartálynál , szóval a tartályból rendkívül lassan lehet csak vizet kinyerni.
- 3/4 colos - kb 19mm. Ennél kisebb méretűt nem ajánlanék, ha tömlővel viszi tovább a vizet a rendeltetési helyére. Egy kicsit ráérős öntözéshez , vagy vödörbe történő leengedéshez már elegendő lehet ez a méret.  
1 colos - kb 26 mm. Aki nem szeretne sok időt eltölteni az öntözéssel vagy messze kell elvezetnie a vizet vízszintes terepen akkor legalább ezt a méretet válassza.
5/4 colos - kb 32 mm. Az e fölötti méreteket akkor javaslom, ha egy vastag gerincvezetéket épít ki és több leágazást iktat be a rendszerbe. Vagy ha több tartályt köt össze párhuzamosan akkor is szóba jöhet. Több tartályt általában akkor kötnek össze, ha valamilyen tetőről gyűjtik be az esővizet. Ekkor érdemes figyelembe venni a tető méretét is. Ha kicsi a tető felülete akkor az 1"-os rendszer is elegendő, de 100 négyzetméternél kevés lehet ez az 5/4-es méret.
6/4 colos - kb 38 mm. ( Pl: Méhészeknek cukorsziruphoz )
2 colosat csak akkor érdemes rendelni, ha már megvannak a bele való szerelvények. Sajnos ennél a méretnél tömíthetőségi problémák miatt nem lesz nagyobb az áteresztő képesség, mint a 6/4-esnél.
-----------------------
Pár szó a golyós csapokról. A 2-es képen látható egy úgynevezett kerti csap. Voltaképp ez is golyós rendszerű, de teljes mértékben ALKALMATLAN az IBC tartályokhoz. Ezen típusok csak nagy nyomású vízhálózathoz használhatók, mivel annyira leszűkül a belső keresztmetszet, hogy ejtőtartályos (mint az IBC) üzemmódban alig csordogál át rajta a víz. Látható a képen, hogy a csap menete nagyobb, mint maga a csaptest. Ha kívülről kicsinek látszik a csaptest, akkor belül ugye még kisebb. Szóval ezt a csapot még véletlenül se..... ...
A 3-as és 4-es képen látható, hogy milyen csapot válasszon a rendszerhez. A külső megjelenés lényegtelen, csak az számít ami belül van.   A 3-ason jól látszik, hogy a csaptest  "hízottabb" , mint a menet. Ez már jó jel. De biztosra akkor mehet, ha kinyitja a megvásárolni kívánt csapot és átnéz a lyukon. A 4-es metszeti képen látható, hogy a csap teljes hosszában ugyanaz a belső méret. (kék szín). Vagyis ha eldöntöttük, hogy 1 colos tömlővel szeretnék továbbvinni a vizet akkor a golyóscsap belső mérete is legalább 1 col méretű azaz kb 26mm-eresnek kell lennie. A csap egyik oldalán mindenképp külső menet legyen, mert ugye ez passzol a megvásárolt adapterbe, a másik oldalán meg mindegy, kinek milyen lehetősége van.
Egyedi elképzelések alapján is gyárthatók a termékek.
Postázással kapcsolatosan annyit, hogy 2017 Január 1-től megváltozott a postai csomagküldés rendszere.
Sajnos már nem küldhetők ajánlott levélként a 2, 4cm vastagságot meghaladó küldemények.
Kivéve, ha Postán maradó az ajánlott levél.
Vagyis ezen terméket, ha ajánlott levélként kéri , akkor Önnek kell elfáradnia a postahivatalba a küldeményért.
Személyes átvétel hétvégén is lehetséges , Pécsett a Vásártér illetve a Pécs Plaza közelében.

Jelenlegi ára: 3 200 Ft
Az aukció vége: 2020-06-01 03:10 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése